Çarshia

Pjesë tipike lindore e qytetit që lidh qytetin e vjetër me pjesën e re të tij, është Çarshia. Ajo e bën Ulqinin vend të cilin patjetër duhet ta vizitoni. Me mbi 200 dyqane përgjatë saj, me shekuj është punuar, ashtu që zanatçinjtë, njëkohësisht ishte prodhues dhe shitës i mallrave të veta.

Çarshia është qendra e qytetit,vendi  ku krijohet dhe koncentrohet një sferë e fortë shpirtërore, e kulturës, normës etike dhe fetare. Kumbimi që vinte nga dyqanet jepte një gjallëri të veçantë. Në çarshi nuk vihej vetëm për te tregtuar, por edhe për të shetitur. Udhëpërshkruesit e huaj shënuan se shëtitja nëpër rrugët kryesore të Ulqinit bënte pjesë në ngjarjet më interesante në mbarë Orientin.

Përshtypje të veçantë tek ata  linte kombinimi i veshjes së  bukur të Ulqinit, e cila tradicionalisht mund të shihet ditëve të pazarit, të marten dhe të premten.A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.