Kisha e sh. Nikollës

Rreth vitit 1670, menjëherë pas luftës së gjatë të Kandisë u ndërtua xhamia nën hyrjen veriore të Kalasë në mahallën e Meterizit. Ka qenë e njohur si xhamia në Podgoricë. Kur malazezët morën Ulqinin me 1880, ajo ishte në gjendje të keqe. Dhjetë vite më vonë në themelet e saja „për  lavdinë e Zotit dhe për shpirtin e trimave të rënë me 1878 për çlirimin e Ulqinit“u ndërtua kisha pravosllave, Shën Nikolla.

Ky objekt fetar i rrethuar me ullinjë njëqindvjeçar, ka freska të bukura dhe me vlerë.


A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.