Pallati Venecia

Besohet se në “Pallatin Venecia”dikur ndodhej rezidenca e administratorit Venedikas të Ulqinit. Bukuria e saj dhe funksionaliteti bëjnë që më vonë udhëheqësit ta përdorin këtë objekt për Oborr Mbretëror. Afër “Pallatit Venecia”  në hapësirën, në jug të Kalasë, gjendet ndërtesa shumë e bukur  që quhet“Pallati i Balshajve”.

Te dy këta objekte ekskluzive tani shërbejnë për pushime dhe qëndrime luksoze të mysafirëve dhe vizitorëve të Ulqinit.


A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.