Ura në Kllezën

Kjo vepër e mrekullueshme u ndërtua menjëherë pas sulmeve të egra të Venedikut në Ulqin në vitin 1696, që për rast  nevoje, ura të shërbej për kalimin e ndihmës për njerëzit dhe teknikës për qytetin. Besohet se urën e kanë ndërtuar muratorët e shkollës së Sinan pashës. Një kohë të gjatë kjo vepër monumentale ka patur rëndësi ushtarake, kurse sot, në ditët tona ka rol  të rëndësishëm në qarkullim. 


A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.