Xhamia në krye të pazarit

Ulqinaku Muradin-begu ndërtoi në krye të Pazarit me 1749 faltoren islame. Ajo u rrëzua nga tërmeti i vitit 1979, me vetkontributin e vendasve u rindërtua  16 vite më vonë.

Në kompleksin e xhamisë gjendet  selia  e Bashkësisë islame të Ulqinit, biblioteka dhe kopshti.


A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.