DËFREHU

Për të gjithë ato që me të vërtetë duan të dëfrehen në kënaqësitë që ofron natyra atëherë Ulqini është zgjedhja juaj më e mirë. Plazhet më të bukura ranore në Evropë ofrojne mundësite e vërteta për një pushim aktiv. Mund të kënaqeni në diell, të luani volejboll, bagminton apo tenis, të shetisni pranë detit, në pyllin e pishave, në ullishtë, mund të beni kitesurf, të beni zhytje në det….

Mund të vërtetoheni vetë në pasurin e detit të Ulqinit, lumin Buna, dhe liqenin e Shasit që janë shumë të pasur me peshq. Në tërë Adriatikun nuk ekziston vend si Ulqini qe natyra i ka dhënë të gjitha.

 

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.