Gastronomia

Civilizimet  e mëdha të cilat kanë kaluar nëpër Ulqin, pasurit natyrore dhe veprimtaritë tradicionale, siç janë detaria dhe ullishtaria, kanë përcaktuar edhe kuzhinën e llojllojshme në këtë vend, e cila për shkak të specifikave të veta  lokale, mund të quhet kuzhina e Ulqinit.

Në Ulqin është i ruajtur shumë kulti i mikpritjes: mysafirit  i ofrohet ushqimi dhe pija më e mirë,vihet në krye të tavolinës, ndërsa zoti i shtëpisë kujdeset që mysafiri gjatë gjithë kohës  së qëndrimit në shtëpi apo në restorantin e tij, të ndjehet sa më mirë.


A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.