KALËRIMI NË ADË

Për afro katër dekada, kalërimi është një prej atraksioneve në ketë ishull të bukur në grykë të Bunës në detin Adriatik. Për të shetitur bregut Adës çdo herë është kënaqësi, e sidomos me kuaj!? Është një përjetim dhe kënaqësi që nuk mund të harrohet. Mjekët  pohojnë se kjo ka efekte terapeutike.

Vend ideal për kalërim dhe shëtitje është plazhi i nudistëve i gjatë 3 kilometra. Shëtisni  në plazh gjatë muzgut ose në mëngjes herët kur del  drita,  e kur natyra luan me koloritin e ngjyrave, do të përjetoni vërtetë çaste të paharruara.


A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.