Lundrimi

Nga pranvera e hershme e deri në vjeshtën e vonshme, deti në pjesën jugore të Adriatikut është ideal për lundrim. Vendasit  gjentil do të ju ofrojnë mundësinë që prej detit të shihni qytetin, të lundroni deri në kufi, të njiheni me Bunën ose me një numër të gjireve të vegjël në perëndim të kalasë.

E nëse dëshironi  mund të shkoni edhe deri në Budvë dhe Bokë të Kotorrit.


A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.