Peshkimi nënujor

Aq sa është i bukur mbi tokë, Ulqini, aq më i bukur është nën det, tregojnë peshkatarët  që peshkojnë nën  det. Akvatorijumi  i Ulqinit është  plot surpriza. I pasur me peshq , sidomos  me levrek, të cilin rregullisht mund ta gjeni në  menytë e hoteleve  dhe restoranteve tanë.


A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.