Të ecurit

Bregdeti i Ulqinit , i njohur me plazhe të gjata ranore dhe me oferta të llojllojshme dhe të pasura turistike, si dhe rrethina e qytetit me ullishtën e vet adhuruesve të ecjes i ofron  shumë kënaqësi, dhe atë jo vetëm verës, por edhe  në pranverë dhe vjeshtë, po edhe në dimër meqenëse kemi klimë të butë  mesdhetare. Pak kohë, këpucë të mira dhe dëshirë të sinqertë është e tërë ajo që 


A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.