OT: DO TË BËHET PREZANTIMI VIRTUAL I ULQINIT

Deri në fund të qershorit Ulqini do të ketë prezantimin virtual i cili do të mund të shihet nga secila platformë online, njoftohet nga Organizata Turistike.

Siç theksohet, në këtë mënyrë bashkëkohore oferta e kësaj Komunë do të prezantohet shumë më mirë.

Prezantimi virtual për fillim do të ketë 100 pika të cilat përfshijnë lokacionet më atraktive natyrore, historike, kulturore dhe turistike të Ulqinit.

Me shëtitje të lehtë dhe spontane, turistëve i ofrohet mundësia që në rezolutën më të mirë të përjetojnë Ulqinit dhe atë çfarë e bënë atë atraktiv.

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.