OT: FILLOI REALIZIMI I PROJEKTIT „ULQINI – TURI VIRTUAL“

Nga Organizata Turistike njoftuan se filloi realizimi i projektit „Ulqini – turi virtual“, i pari i këtij lloji në Mal të Zi.

Siç thuhet, ky prezantim modern i Komunës së Ulqinit do të jetë i dukshëm nga çdo platformë online në faqen e internetit http://ulcinj360.com/

Tura virtuale fillimisht do të ketë 100 pika, gjegjësisht lokacionet më atraktive natyrore, historike, kulturore dhe turistike të Ulqinit.

I tërë projekti do të përfundoi deri në fund të qershorit.

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.