Plazhi Miami Beach

Plazhi Miami gjendet në kilometrin e dytë te Plazhit të madh dhe është i gjatë rreth 240 m. Disponon me restaurantin, barin, si dhe punktin për shitje dhe shërbime. Në restaurant shërbehen specijalitete të ndryshme të kuzhinës nacionale dhe internacionale  kurse punkti i shitjes ofron lloje të ndryshme të pijeve freskuese dhe akullore.

Për rekreacion sportiv në plazh gjenden 4 terene për hendboll, fusha për futboll të vogël, rekuizita për fëmijë, mandolina dhe pedalin, etje.

Prej plazhit organizohen shetitje deri te lumi Buna , gjiri i Valdanosit, dhe Ulqini i vjetër. Në plazhin Miami disa vite me radhe vijon Flamuri i kaltert për plotësim të standardardeve  ekologjike ndërsa në vitin 2006 është shpallë nga Ministria e Turizmit dhe Organizatës Nacionale Turistike të malit të zi është shpallë plazhi më i mirë i vitit. Në kuader të këtij plazhi poashtu gjendet edhe kampi i njohur i cili mban po të njëjtin emër, në të cilin të gjithë ato që e preferojne këtë lloj të turizmit mund ti gjejnë të gjithë kushtet për një pushim të nivelit të lartë.

www.miami-ulcinj.me

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.