Si të vini në Ulqin

Pikat kufitare

Me Republikën e Serbisë: Vuçe, Draçenovac, Dobrakovo dhe Çemerno
Me Republikën e Kroacisë: Debeli brijeg, Kobila
Me Bosnje Hercegovinë: Metalka,Shula, Shqepan pole,Krstac,Nudo,Vraqenoviq,Iliono Brdo,Sitnica
Me Republikën e Shqipërisë: Sukobin-Muriqan,Bozhaj, Grnçarë
Me Republikën e Kosovës: Kulla

Sigurimi i makinave,rrugëve Sigurimi i makinave është i obligueshëm dhe paguhet në pikën kufitare.

Prej këtij obligimi janë të liruar qytetarët e shteteve me të cilat Mali i Zi ka marrëveshje të veçantë, kurse kartoni i gjelbërt vlen për: Shqipërinë, , Andorë, Austri, Belgjikë, BdheH, Bullgari, Kroaci, Qipro,Çeki, Danimarkë, Estoni, Finlandë,Francë, Hungari, Marokun, Maltë, Gjermani, Greqi, Island, Irland, Itali, Lituani, Luksemburg, Maqedoni, Moldavi, Norvegji, Portugali, Poloni, Rumuni, Slovaki, Sloveni, Spanjë, Suedi, Zvicër, Holandë, Britani,Tunizi, Turqi, Ukrainë, Izrael dhe Iran. Me hekurudhë Linja kryesore hekurudhore Tivar-Podgoricë- Beograd, nga Beogradi lidhë me Europën .

Stacionet hekurudhore:
* Tivar       030/312 210
* Sutomore  030/373 257
* Podgoricë  020/633 633
* Kolashin  020/865 212
* Mojkovac  050/472 247
* Bjello Pole  050/32 951
* Nikshiq   040/214 480

Me  Aeroplan: Komunikacioni ajror i udhëtarëve bëhet nëpër mes dy aeroporteve ndërkombëtare: Podgoricë dhe Tivat. Avio transporti Malazias “Montenegro Airlines,” mbanë linje të rregullta për  Beograd, Budapest, Vienë, Cyrih, Frankfurt, Lubjanë dhe Romë. Poashtu linje të rregullta me Mal të Zi mban edhe  JAT, Adria Airways, Pelican Bly Line transport për Beograd, Lubjanë, Shkup  dhe Bari.

Aeroporti Gollubovci (Podgoricë) – është larg Podgorice 12 km, nga Kolashini 80 km, Zhablaku 170 km, Budve 62 km, Tivar 65 km dhe Ulqini 95 km.
Informatat: 020 243 007, 244 916

Aeroporti i Tivatit – është i larguar nga qyteti 3 km, prej Budvës 20 km, Herceg Novit 20 km, Kotorit 4km, Tivarit 60 km, Ulqinit 84 km.
Informatat: 032 671 337, 671 894AA

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.