Aq sa është i bukur mbi tokë, Ulqini, aq më i bukur është nën det, tregojnë peshkatarët  që peshkojnë nën  det. Akvatorijumi  i Ulqinit është  plot surpriza. I pasur me peshq , sidomos  me levrek, të cilin rregullisht mund ta gjeni në  menytë e hoteleve  dhe restoranteve tanë.