Ulqini në periudhën moderne

Gjatë gjithë shekullit 20-të, Ulqini ka përjetuar  rënie të rënda dhe ngritje të çuditshme. Nga qyteti i dytë në Mal të…

Komentet te Ulqini në periudhën moderne Janë të Mbyllura

Ulqini në mesjetë

Fortifikatat në vetë bregun e detit, mundësuan mbrojtjen e banorëve të Ulqinit nga sulmet  avare dhe sllovene, por jo edhe në…

Komentet te Ulqini në mesjetë Janë të Mbyllura

Ulqini në antikitet

Themelimi i Ulqinit lidhet me formimin e shtetit me fiset ilire të Ardianëve në shekullin V para erës së re. Shumë…

Komentet te Ulqini në antikitet Janë të Mbyllura