Plazhi i vogël është plazhi i qytetiti i cili përbëhet prej rërës së hollë si në bregdet poashtu edhe në ujë, dhe kjo gjë i jep plazhit një ngjyrë ndërmjet ngjyrës së kaltërt dhe gjelbërt. Për këtë plazh është karakteristike cekëtina e saj e cila shtrihet deri në thellësi të detit, gjë që e bënë këtë vend të përshtatshëm për fëmijë.

Eshtë e gjate rreth 360 m dhe ka hëpesirë për rreth 2500 persona. Në fund të këtij plazhi gjendet edhe porti i vogël i Ulqinit me një marine bukur të rregulluar. Në shetitoren e kësaj plazhe gjendet një numer i madh i restauranteve, caffe bareve ndërsa duke shkuar në brendësi në stilin orijento bregdetar gjendet Ulqini – pika më jugore e bregdetit të Malit të Zi.