Në qytetin jugor të bregëdetit Malazijas ,në Ulqin ,në gjirin në mes të hotel Albatrosit dh ish hotel Galebit, gjindet “Plazhi I femrave”, të cilën mjekët, për arësy të efektit sherues  të burimit mineralo-sulfurik rekomandojnë sherimin e sterilitetit.

Në breg të “Plazhit të femrave”buron uji mineralo- sulfuriK.Uji termik për here të parë është  marrë në analyze para 81vitesh dhe që atëherë janë vërtetuar efektet e dobishëm të tij.Plazhi  sulfurik në gjirin që gjendet në mes te pyllit të pishave paraqet një ambijent ideal për sherimin e smundjeve të cekura.Kur pikat e valëve të  ujit të pastërt të detit përplasen me ate sulforik krijojnë makro dhe mikro molekula ideale të përshtatëshme për terapi  natyrale, sqaron dr.Karamanaga dhe shton se gjinekologet tan mendojnë se kjo(terapi)është më efikase pas rrezitjes dhe larjes në ujin sulforik duke respektuar trajtimet mjeksore .
Është e dëshirueshme që sterilet të zhyten në uj ,në dal të mengjezit, të vijnë në „Plazh të femrave“,të rreziten dhe të lahen pa kurgja ne trup-lakuriq.Prej majit deri në tetor mund të vijnë veç femrat,e më se miri ndjehesh kur  vihet para mengjesit kur bashkohet arroma e pishnajes së dendur dhe ajo e ujit mineral.

E ndjeni  frymarrje qëmbush dhe hapë e mushkritë.Shpella në kuader të plazhit siguron intimitet në krejt hapsirën. Guret  janë  të mbushur me guaca.Uji në cekin ka ngjyrën e thellsisë  sëmbyllur në te gjelbërt.

 

Në „Plazhin e femrave“ kemi një panaram natyrale të jashtëzakonshme.Në kohnat e arta të turizmit tek ne, deri tek vitet e 90-ta të shekullit të kaluar,uji mineral në „Plazhin e femrave“nemes të pishave qindvjeçare dhe afërsi të hotel“Albatrosit“ishte i shenuar ne të gjith prospektet turisike.Ishte magnet dhe atrakcion per musafir, por edhe për ata që besonin në mrekullit e saj.femrat edhe sot masovikisht vizitojnë „Plazhin e femrave“e që prej orëve të mengjesit e deri  që pranon dilli është  plot e perplot ,që rreziten në qetësi derisa ndonjera levizë duke bër ritulin duke shpresu në çudi që të bëhet nanë! Femrat që asnjëherë se humbin shpresen, e kerkojnë aty, meqense shpresa gjithmon egziston.