Plazhi Miami gjendet në kilometrin e dytë te Plazhit të madh dhe është i gjatë rreth 240 m. Disponon me restaurantin, barin, si dhe punktin për shitje dhe shërbime. Në restaurant shërbehen specijalitete të ndryshme të kuzhinës nacionale dhe internacionale  kurse punkti i shitjes ofron lloje të ndryshme të pijeve freskuese dhe akullore.

Për rekreacion sportiv në plazh gjenden 4 terene për hendboll, fusha për futboll të vogël, rekuizita për fëmijë, mandolina dhe pedalin, etje.

Prej plazhit organizohen shetitje deri te lumi Buna , gjiri i Valdanosit, dhe Ulqini i vjetër. Në plazhin Miami disa vite me radhe vijon Flamuri i kaltert për plotësim të standardardeve  ekologjike ndërsa në vitin 2006 është shpallë nga Ministria e Turizmit dhe Organizatës Nacionale Turistike të malit të zi është shpallë plazhi më i mirë i vitit. Në kuader të këtij plazhi poashtu gjendet edhe kampi i njohur i cili mban po të njëjtin emër, në të cilin të gjithë ato që e preferojne këtë lloj të turizmit mund ti gjejnë të gjithë kushtet për një pushim të nivelit të lartë.