FALENDËRIM PËR GAZETARËT NGA RAJONI DHE PUNËTORËT TONË TË TURIZMIT

  • Post category:Lajme

Qëndrimi jonë në Kosovë dhe Maqedoninë e veriut prej dates 04 deri 12 prill, ku njëkohësisht jam mirëpritur nga zyrtarë të lartë të këtyre dy vendeve, kryetarë të Komunave, afaristë, por edhe nga kryeparlamentari i Maqedonisë së veriut z.Talat Xhaferi, Ministri i ekonomise z.Kreshnik Bekteshi, si dhe nga Ministrja e tregtisë dhe turizmit të Kosovës z.Rozeta Hajdari, ka rezultuar dhe ndikuar pozitivsht tek qytetaret dhe turistët ku kemi pasqyruar situatën aktuale në Mal të Zi dhe Ulqin, kemi promovuar ofertën turistike për fillimin e sezonit si dhe kemi hekur enigmën që për hyrje në Mal të Zi nuk nevojitet PCR testi ku shumica e qytetarëve ishin të bindur që duhet ta posedojnë. Këtë vizite e kemi shfrytezuar që ti bëjmë ftesë gazetarëve që të jenë mysafirët tonë gjatë festave të 1 Majit, ku edhe kemi shpallur zyrtarisht hapjen për sezonën turistike 2021. Me këtë rast, Organizata Turistike e Ulqinit falënderon ngrohtësisht gazetarët e mediave më të rëndësishme nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut që qëndruan në Ulqin gjatë ditëve të mëparshme dhe në mënyrë profesionale informuan shikuesit dhe lexuesit e tyre për gatishmërinë tonë për sezonin e ardhshëm turistik. Gjatë festave të 1 Majit ku edhe zyrtarisht kemi shpallur të hapur sezonin turistik veror “Ulqini 2021”, në pikën kufitare Muriqan – Sukobin, në Mal të Zi kanë hyrë 13.869 turiste. Si punëtorë të dëshmuar turistikë, hotelierët në Ulqin i mirëpritën këta gazetarë në mënyrën më të bukur, duke treguar edhe një herë fytyrën e bukur të qytetit tonë. Këtu do të doja të veçoj dhe falënderoj në veçanti pronarët e hoteleve, plazheve dhe restoranteve dhe atë Hotelet Otrant, Mediteran, Albatros, Platinum, Cruiser, Montefila, Salina, Luxury Lajka, Apart hotel Kasmi, Eneida dhe Llolla Apartments, plazhet Copacabana, Safari dhe Cabo Beach, si dhe restorantet Ponte, Baracuda dhe Fiore di Mare, ku të gjithë së bashku na mundësuan që pritja dhe akomodimi i gazetarëve të jetë në nivel të lartë. Si Organizatë Turistike, ne i falënderojmë ata sinqerisht, duke besuar se ky është promovimi më i mirë i Ulqinit. Ne gjithashtu njoftojmë se do të mirëpresim gazetarë nga vendet e tjera të rajonit deri në fund të këtij muaji, si dhe do të bëjmë paraqitjen e ofertës tonë në Kosovë. Duke shpresuar që çdo ditë në vijim do të kemi një situatë më të mirë epidemiologjike dhe informatave nga Gjermania qe është hequr Mali e Zi nga lista e vendeve në rrezik, sigurisht që mund të shpresojmë për një sezon shumë të mirë. ZAHVALNOST NOVINARIMA IZ REGIONA I DOMAĆIM TURISTIČKIM RADNICIMA Naš boravak u Sjevernoj Makedoniji i Kosovo od 04 do 12.aprila, gdje sam ujedno dočekan od visokih zvaničnika ove dvije zemlje, predsjednika Opština, privrednika, ali i od predsjednika Skupštine Sjeverne Makedonije g.Talat Xhaferi , Ministra ekonomije g.Kreshnik Bekteshi, i takođe od Ministartke trgovine i turizma Kosova g.Rozeta Hajdari, rezultirao je pozitivno kod građana i turista gdje smo predstavili aktuelnu situaciju u Crnoj Gori i Ulcinju, promovisali našu ponudu za početak sezone, ali i objasnili da za ulazak u Crnoj Gori nije potreban PCR test za šta je većina bila ubjeđena da moraju posjedovati. Ovu posjetu smo takođe iskoristili da pozivamo novinare iz regiona da budu naši gosti tokom prvo majskih praznika, gdje smo zvanično proglasilili početak turističke sezone za 2021.godinu. Turistička organizacija Ulcinj najtoplije zahvaljuje novinarima najznačajnijih medija sa Kosova, Albanije i Sjeverne Makedonije koji su svih prethodnih dana boravili u Ulcinju i profesionalno, iscrpno i dnevno obavještavali svoje gledaoce i čitaoce o našoj spremnosti za predstojeću turističku sezonu. Tokom prvomajskih paznika gdje smo ujedno i otvorili ljetnju sezonu “Ulcinj 2021”, na graničnom prelazu Muriqan – Sukobin, u Crnoj Gori je ušlo 13.869 turista. Kao dokazani turistički radnici ulcinjski hotelijeri i ugostitelji su na najljepši način dočekali ove novinare pokazujući još jednom lijepo lice našeg grada. Ovdje bih htio naglasiti I zahvaliti posebno vlasnicima hotela, plaža i restorana, i to Hoteli Otrant, Mediteran, Albatros, Platinum, Cruiser, Montefila, Salina, Luxury Lajka, Apart hotel Kasmi, Eneida i Llolla apartmani, plaže Copacabana, Safari i Cabo Beach, kao i restorani Ponte, Baracuda i Fiore di Mare, i svi zajedno su omogućili da njihov doček i smještaj bude organizovan na većem nivou. Na tome im kao Turistička organizacija najsrdačnije zahvaljujemo smatrajući da je to najefikasnija promocija Ulcinja. Takođe najavljujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca dočekati novinare i iz drugih zemalja regiona, a planirano je da našu ponudu predstavimo na Kosovu. Uz očekivanje da ćemo svakodnevno imati bolju epidemiološku situaciju i saznanje da je Njemačka sklonila Crnu Goru sa liste rizičnih država, možemo se svakako nadati dosta dobroj sezoni.