Nga pranvera e hershme e deri në vjeshtën e vonshme, deti në pjesën jugore të Adriatikut është ideal për lundrim. Vendasit  gjentil do të ju ofrojnë mundësinë që prej detit të shihni qytetin, të lundroni deri në kufi, të njiheni me Bunën ose me një numër të gjireve të vegjël në perëndim të kalasë.

E nëse dëshironi  mund të shkoni edhe deri në Budvë dhe Bokë të Kotorrit.